Esent, Hydrolat z Róży Damasceńskiej, różany (organic)

  • Hydrolat organiczny, otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Róży Damasceńskiej, pochodzącej z Bułgarii ze słynnej Doliny Róż. Charakteryzuje się głębokim, różanym aromatem.
Producent: Esent
14,90 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 30 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
30 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 30 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Hydrolat organiczny, otrzymywany jest w wyniku destylacji kwiatów Róży Damasceńskiej, pochodzącej z Bułgarii ze słynnej Doliny Róż. Charakteryzuje się głębokim, różanym aromatem. Jest to produkt najwyższej jakości stosowany tylko w najlepszych kosmetykach. Często nazywany jest wodą różaną, jest to określenie mylące, gdyż nie ma on nic wspólnego z „perfumowanymi” wodami. Jest produktem ubocznym pozyskiwania olejków eterycznych, w procesie destylacji kwiatów róży parą wodną.


Działanie

Hydrolat przede wszystkim delikatnie nawilża skórę (wiążąc wodę), odświeża, poprawia krążenie i naturalnie nadaje skórze piękny aromat.

Jako składnik płynów do demakijażu, zmniejsza zaczerwienienie twarzy i uczucie zmęczenia oczu.

Nie można nie wspomnieć o działaniach typowo leczniczych, tak więc działa przeciwzapalnie, antyseptycznie, przyspiesza gojenie drobnych ran.

 

Zastosowanie

Hydrolat można naturalnie stosować bezpośrednio na skórę, jako tonik odświeżający, bądź jako aromatyzujący dodatek do kąpieli.

Można go używać jako dodatek/składnik kremów/serum, składnik hypoalergicznych perfum , czy jako dodatek do płynów do higieny intymnej.

 

Skład

Inci Name: Rosa Damascena Distillate 100%
pH 6,0 (obojętny).

 

Informacje o pochodzeniu

Surowiec pozyskiwany i destylowany w Bułgarii, konfekcjonowany w UK/Polsce.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Parametry techniczne:
Typ kosmetyku:
Tonik
Opinie naszych klientów
Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby np. lepiej dopasować zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. Więcej przeczytasz w naszych Zasadach przetwarzania danych W Zasadach przetwarzania danych zapoznasz się również z informacją dotyczącą administratora danych osobowych zbieranych przy korzystaniu z niniejszego portalu, zasadach ich przetwarzania oraz przysługujących w związku z tym prawach osoby, której dane dotyczą.
Zamknij
pixel