Olejek z Drzewa Herbacianego 100 ml, Australijski, Esent

  • Olejek eteryczny z Drzewa Herbacianego (Melaleuca Alternifolia), pochodzącego z Australii. Surowiec dla przemysłu (Raw Material). Pozyskiwany jest w procesie destylacji parą wodną liści i drobnych gałązek. Drzewo Herbaciane, a w zasadzie jego liście, były
Producent: Esent
44,49 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 30 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
30 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 30 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Olejek eteryczny z Drzewa Herbacianego (Melaleuca Alternifolia), pochodzącego z Australii. Surowiec dla przemysłu (Raw Material). Pozyskiwany jest w procesie destylacji parą wodną liści i drobnych gałązek. Drzewo Herbaciane, a w zasadzie jego liście, były do wieków używane przez rdzennych mieszańców Australii, do leczenia wielu schorzeń. Do chwili obecnej wyodrębniono w oleju z tego drzewa ponad 90 związków o działaniu leczniczym, bakteriobójczym, antygrzybicznym itp.

 

Działanie

Olejek ma przede wszystkim silne działanie bakteriobójcze i antygrzybiczne. Świetnie sprawdza się przy leczeniu i łagodzeniu objawów, wszelkich stanów zapalnych skóry, w tym trądziku, egzem, brodawek, zmian grzybiczych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ścieśnia pory skóry, pobudza naturalne procesy regenerujące, oraz oczyszcza skórę. Na koniec wypada wspomnieć, że olejek ma właściwości przeciwbólowe, przeciwświądowe.


Zastosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-3%

Olej zalecany do formuł kosmetycznych na trądzik. zmiany egzemowe, grzybicze. Olej świetnie sprawdza się przy łagodzeniu objawów po ugryzieniu przez owady i do oczyszczania skóry ( nie stosować bezpośrednio na rany ).

W przemyśle kosmetycznym stosowany jest jako dodatek do środków czystości, kosmetyków to twarzy i ciała, preparatów łagodzących skutki poparzeń itp.


Informacje chemiczne

Olejek eteryczny z gałązek i liści drzewa Melaleuca Alternifolia. W swym składzie zawiera min naturalny Terpinen-4-ol i Cyneol. Jest olejkiem rzadkim, o barwie jasnożóltej ( słomkowej ).

Pochodzenie

Olej importowany i certyfikowany w Wielkiej Brytanii.

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olejek z Drzewa Herbacianego / Tea Tree Oil, Australian
INCL : Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, (LINALOOL*, LIMONENE*) *naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z
7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby np. lepiej dopasować zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. Więcej przeczytasz w naszych Zasadach przetwarzania danych W Zasadach przetwarzania danych zapoznasz się również z informacją dotyczącą administratora danych osobowych zbieranych przy korzystaniu z niniejszego portalu, zasadach ich przetwarzania oraz przysługujących w związku z tym prawach osoby, której dane dotyczą.
Zamknij
pixel