Hydrolat z Lawendy Wąskolistnej (organic) 100 ml, do każdego rodzaju cery, ESENT

  • Hydrolat lawendowy jest najbardziej uniwersalnym z hydrolatów, można go stosować do każdego rodzaju cery. Ceniony jest za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolat
Producent: Esent
11,61 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 30 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
30 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 30 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Hydrolat lawendowy, pozyskiwany jest z ekologicznych upraw Lawendy Wąskolistnej, w procesie destylacji parą wodną. Uniwersalny hydrolat o pH 4,4, polecany do każdego rodzaju cery. Ceniony za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu. Wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów, chroni je przed działaniem czynników zewnętrznych.


Działanie.

Hydrolat lawendowy jest najbardziej uniwersalnym z hydrolatów, można go stosować do każdego rodzaju cery.

Ceniony jest za działania tonizujace, regenerujące, antyoksydacyjne i antyseptyczne. Nie można nie wspomnieć o relaksacyjnym wpływie zapachu hydrolatu na cały organizm.

Dzięki zawartości kwas rozmarynowego, ursolowego, oraz goryczy (pikrosalwin, karnozol), hydrolat wspomaga proces regeneracji naskórka, łagodzi obrzęki, wspomaga proces leczenia łupieżu. Z kolei obecność fenoli działa lekko ściągająco i przeciwsatarzeniowo.

Wzmacnia cebulki włosów, zapobiega wypadaniu włosów, chroni je przed działaniem czynników zewnętrznych.

 

Stosowanie.

Można go stosować bezpośrednio na skórę i włosy, oraz jako faza wodna w kosmetykach.
Świetnie sprawdza się jako tonizujący płyn pod depilacji / goleniu.
Moza go dodawać jako dodatek do szamponów ( 1 : 1 ) i jako tonik do skóry głowy (działanie antyłupieżowe).
Niewielka ilość hydrolatu można dodać do kremu do twarzy (bezpośrednio przed aplikacją, bedzie zapobiegał zatykaniu porów).


Skład.

Inci Name: Lavandula Angustifolia Flower Water 100%
pH 4,4


Informacje o pochodzeniu.

Surowiec z ekologicznych upraw w Hiszapnii, konfekcjonowany UK/Polska

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby np. lepiej dopasować zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. Więcej przeczytasz w naszych Zasadach przetwarzania danych W Zasadach przetwarzania danych zapoznasz się również z informacją dotyczącą administratora danych osobowych zbieranych przy korzystaniu z niniejszego portalu, zasadach ich przetwarzania oraz przysługujących w związku z tym prawach osoby, której dane dotyczą.
Zamknij
pixel