Pupus, Olejek eteryczny sosnowy, 30ml

Producent: Pupus
17,38 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 30 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
30 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 30 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

100% naturalny - olejek eteryczny SOSNOWY

Pochodzenie: Europa Wschodnia i Środkowa

Olejki eteryczne powstają  z naturalnych wyciągów z roślin i nasion.

 

Główną zaletą tego olejku jest bardzo dużo możliwości zastosowań w medycynie naturalnej:

  • pomaga w leczeniu chorób skóry: łuszczycy, pryszczy, egzemy, świerzbu
  • redukuje zapalenie pęcherzyka żółciowego i zmniejsza kamienie żółciowe
  • działa moczopędnie
  • wspomaga leczenie zapalenia stawów i artretyzmu
  • przyspiesza metabolizm
  • naturalny środek na infekcje dróg moczowych
  • pomaga leczyć oparzenia, rany
  • stosowany przy przeziębieniu i zapaleniu górnych dróg oddechowych

W aromaterapii stosuje się je na wiele różnych sposobów:

  • jako dodatek do lampek, kominków, nawilżaczy powietrza
  • kilka kropli dodanych do prania znakomicie je odświeża
  • świetnie sprawdza się w czasie masażu i w saunie
  • zapach dodany do wanny uświetni i uszlachetni każdą kąpiel
  • można zastosować je jako dodatki do kosmetyków własnego wyrobu
  • ... i wiele, wiele innych możliwości zastosowań

 

Jego świeży zapach znakomicie pasuje do domowych środków czystości. Można dodawać go do zmywarki i do prania. Kilka kropel wlanych do worka odkurzacza odświeży zapach w całym domu.

 

Nazwa łacińska: Pinus Sylvestris Oil

Wskazana ostrożność-w silnym stężeniu może powodować podrażnienia lub uczulenia.

 

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Parametry techniczne:
Typ kosmetyku:
Olejek
Opinie naszych klientów
Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby np. lepiej dopasować zawartość strony do Twoich potrzeb. Strona ta korzysta również z plików cookie, aby analizować ruch na stronie. Możesz określić warunki przechowania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce. Więcej przeczytasz w naszych Zasadach przetwarzania danych W Zasadach przetwarzania danych zapoznasz się również z informacją dotyczącą administratora danych osobowych zbieranych przy korzystaniu z niniejszego portalu, zasadach ich przetwarzania oraz przysługujących w związku z tym prawach osoby, której dane dotyczą.
Zamknij
pixel